Back to All Events

Møde i Netværk for Byudvikling

BYVANDRING I ØRESTAD SYD

Ørestad Syd er i dag præget af høj byggeaktivitet, og de mange kraner, der præger bybilledet, understreger den rivende udvikling. Bydelen huser en række nytænkende byggeprojekter, der både medtænker parametre som bæredygtighed og fremtidige leveformer.

På årets andet netværksmøde skal vi derfor på byvandring i Ørestad Syd. Vi skal ud at se nogle af disse nye projekter, og høre om hvordan udviklingen af Ørestad Syd imødekommer udfordringer såsom bæredygtighed og nye livsformer.

Vi mødes ved Vestamager station. På turen skal vi forbi Kalvebod Fælled Skole, hvor skoleleder Maria Bælum vil vise os rundt. Kalvebod Fælled Skole, der er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, er karakteriseret ved sin cirkelrunde form, hvor klasselokalerne slår ring om skolens idrætshal. Maria Bælum vil bl.a. fortælle om, hvordan indretningen af skolen understøtter skolens værdier og læringsmiljø.

Vi runder byvandringen af med en kop kae på Café 8tallet der, som navnet afslører, er lokaliseret i 8TALLET. 8TALLET er tegnet af Bjarke Ingels Group og byggeriet vandt i 2011 prisen som verdens bedste boligbyggeri.

 

PROGRAM

08.00 – 08.05: Nede foran Vestamager station: Velkommen ved Carolina Benjaminsen, adm. direktør for ØICC

08.05 – 08.20: Forbi Royal Arena ned til Kalvebod Fælled Skole

08.20 – 08.50: Rundtur på Kalvebod Fælled Skole v. Marie Bælum, skoleleder ved Kalvebod Fælled Skole

08.50 – 9.30: På kanten af Ørestad, Ressourcerækkerne og Upcycle Studios

9.30 – 10.00: Kaffe på Café 8tallet

 

PRAKTISK

Ved spørgsmål, kontakt projektkoordinator Sophie Witzke på 25 12 08 08 eller sw@oicc.dk