27. november 20017

Konference: Innovations Districts & Financing Urban Innovation

Begivenhed for alle

”Collaborate to compete”. Det var et af hovedbudskaberne, da Bruce Katz mandag den 27. november lagde vejen forbi ID:Ø’s konference Innovations Districts & Financing Urban Innovation. Katz er Centennial Scholar og Senior Fellow ved Brookings Institution i USA, og har i mange år forsket i innovationsdistrikter i USA og Europa. Hans konklusion var klar: med kort afstand til lufthavnen og til centrum, metro lige til døren og det rette mash-up af aktører har Ørestad potentialet til at blive et internationalt innovationsdistrikt i absolut verdensklasse. Så hvad skal der til for, at potentialet bliver til mere end bare et potentiale?

Netværk. Interdisciplinære netværk, hvor fagdiscipliner og sektorer mødes, udveksler idéer, udfordrer hinanden og bruger den viden til sammen at finde nye og bedre løsninger. Det handler først og fremmest om at forstå, at man har et ”ecosystem” og ikke et ”egosystem”, understregede Katz.

Auditoriet i Rambøll, hvor konferencen fandt sted, var pakket med deltagere fra mange forskellige industrier og sektorer. Og under overskriften ”100 idéer på 100 minutter” blev de inddelt i hold i en kort workshop. Opgaven gik på at finde de konkrete løsninger, der kan gøre Ørestad til et ”best case” eksempel for andre innovationsdistrikter i Danmark og verden.

Ambitiøst? Måske, men deltagerne lykkedes. Idéerne var der ikke kun i kvantitet, men også i kvalitet. Og på sekretariatet i ID:Ø ser vi frem til at gennemgå idéerne igen og se, hvordan vi kan bruge dem til at gøre Ørestad til knudepunkt for viden, kreativitet og bæredygtige løsninger.

Program: 

  • 15.00 – 15.30: Registration
  • Welcome. Jens Kramer Mikkelsen CEO of CPH City & Port Development, and Chairman at Ørestad Innovation City Copenhagen
  • How have European metropoles like Copenhagen, Hamburg, Helsinki and Lyon worked differently with the Public Asset Corporation? With what results? Luise Noring, Assistant professor and EU project lead & partner, Copenhagen Business School and Brookings Institution Senior Research Fellow
  • Workshop. Facilitated by Ørestad Innovation City Copenhagen
  • What is an innovation district? How can Ørestad become an international innovation district? Bruce Katz, Centennial Scholar and Sr. Fellow, The Brookings Institution
  • Time for questions. The audience can ask Bruce Katz and Luise Noring questions
  • Closing remarks
  • 18:00 – 18:30 Networking and refreshments

Skriv til os, og adm. direktør Carolina Benjaminsen vil kontakte dig.

Accepter venligst betingelserne! E-mail eller navn mangler at blive udfyldt! E-mailen er ikke gyldig! Beskeden kunne ikke sendes! Tak for din tilmelding! Du vil høre fra os snarest.