Find svar på dit spørgsmål.

Hvad er et innovationsdistrikt?

Et innovationsdistrikt er et kraftcenter, bundet sammen af en stærk infrastruktur, og et shuffle af uddannelsesinstitutioner, forskningsinstitutioner, store og små virksomheder, start-ups og offentlige institutioner, der mødes, deler viden og arbejder sammen. Ørestad er sådan et kraftcenter: Danmarks internationale innovationsdistrikt: Tæt på centrum. Og på verden

Hvilket formål har ID:Ø?

ID:Ø vil realisere visionen om Ørestad som internationalt innovationsdistrikt. Ørestad har alt, hvad der skal til: store og små virksomheder, uddannelsesinstitutioner, forskning og metro til døren. Tæt på byen og lufthavnen. Men innovation er ikke noget, der bare ligger og flyder mellem bygningerne.

Innovation sker når vi mødes.

ID:Ø faciliterer det møde.

Vi står for netværksmøder af højt fagligt indhold, internationale konferencer om den nyeste forskning, mindre pop-up events og understøttelse af medlems-konsortier i processen med at søge midler til værdiskabende forsknings- og udviklingsprojekter.

Hvad tror ID:Ø på?

Fremtiden kræver, at vi tænker bæredygtigt og langsigtet. Vi tror på, at de bæredygtige løsninger, vi skal leve af i fremtiden, skabes imellem sektorerne.

Vi tror på fremtiden ligger ved dem, der skal bevæge sig fra at tænke virksomheder og organisationer som ’egosystemer’ til at være ’ecosystemer’.

Med sine stærke spillere, gode infrastruktur og optimale placering, tror vi på, at Ørestad har potentialet til at blive et innovationsdistrikt i international skala.

Vi tror på det personlige møde, at det lønner sig at være modig, og at det gør vi nogen gange fejler.

Innovation er mere end bare (endnu) et plusord. Vi tror på innovation indeholder en nysgerrighed og en villighed til at sammensætte kendte elementer på nye måder, og at Ørestad netop er den nybyggerbydel, der har nytænkning i sit DNA.

Hvem er ID:Ø?

ID:Ø er Ørestads innovationspartnerskab, etableret på initiativ af By & Havn og en række grundejere i samarbejde med store og små virksomheder og organisationer med tilknytning til Ørestad. Foreningen er tegnet af en driftig og fremsynet bestyrelse (link), er non-profit og alle medlemsbidrag går direkte til medlemsaktiviteter samt drift af et lille og agilt sekretariat.

Hvorfor skal jeg forholde mig til ID:Ø?

Fordi fremtidens virksomheder og organisationer er dem, der kan finde ud af at spille godt, stærk og kreativt sammen med andre. ID:Ø er en løftestang til din virksomhed. Vi samler det momentum, der er i Ørestad. ID:Ø er din indgang til et stærkt netværk, hvor fremsynede virksomheder mødes, udveksler ideer og gør hinanden klogere. Er du interesseret i forretning og udvikling, er ID:Ø stedet at gå hen. Se her alle os, der allerede har fundet sammen (link til medlemmer). Du er velkommen til at være med.

Hvad kan ID:Ø gøre for mig?

Udover at give dig et stærkt netværk, ny viden og inspiration, hjælper vi også mere direkte med at gøre dine idéer til projekter. Vi formidler og skaber opmærksomhed omkring dem. Vi hjælper dig med at søge fondsmidler, trækker i politiske tråde og skaber medvind til medlemmernes projekter i Ørestad. Vi gør Ørestad til Danmarks fremmeste innovationsdistrikt. Sammen.

Hvor mange er medlem af ID:Ø?

ID:Ø har i dag 26 medlemmer. Mød alle vores medlemmer her. (LINK)

Hvordan bliver jeg medlem af ID:Ø?

Du kontakter vores adm. direktør Carolina Benjaminsen via cb@idoe.dk eller på

+45 5338 0122

Hvor meget koster et medlemskab i ID:Ø?

ØICC er en forening stiftet den 31. januar 2017. ID:Ø finansieres af medlemsbidrag efter følgende takster

 

 

 

Antal ansatte Pris for medlemskab
1-5 5.000 kr.
6-25 10.000 kr.
26-150 25.000 kr.
151-300 50.000 kr.
301-500 75.000 kr.
500+ 150.000 kr.
Er prisen for medlemskab et engangsbeløb eller et årligt beløb?

Medlemskab betales en gang årligt, i januar måned.

Hvor lang tid skal jeg bruge, når jeg bliver medlem?

Som med alle medlemskaber, er udbyttet proportionalt med dit/jeres engagement. Det er derfor helt centralt, at I sender deltagere til netværk og projektgrupper, der har lyst til at deltage, og som kan fungere som gode ’knowledge brookers’ indadtil i din organisation.

Kan jeg tale med nogen af deres medlemmer?

Ja, det kan du tro. Ring til projektkoordinator Catharina Høgdal på +45 5087 9090, så vi kan finde det eller de medlemmer, der er mest relevante for dig at tale med.

Hvornår er det næste ID:Ø arrangement?

Du kan se alle vores kommende arrangementer her (link). Nogle arrangementer er åbne for alle, nogle er kun for medlemmer.

Hvilke tiltag og arrangementer vil der være over det næste år?

Vi vil have en lang række medlemsmøder, spændende kulturelle arrangementer og en håndfuld internationale konferencer. Se de aktuelle begivenheder her (LINK til kommende begivenheder)

Hvilke projekter har ID:Ø?

Alle igangværende og afsluttede projekter finder du her (link)

Hvordan kan jeg høre mere?

Du kan læse mere om ID:Ø her på siden, og du er også velkommen til at kontakte os via info@idoe.dk, hvis du gerne vil have os forbi til at fortælle om ID:Ø.

Hvordan kan jeg bidrage til ID:Ø?

Der er mange måder du kan bidrage på. Vil du deltage i alle vores mange aktiviteter og knytte stærke netværk til Ørestad, er medlemskab måden. Du kan være medlem både som virksomhed/organisation i Ørestad og udenfor. Læs mere her (LINK til medlemmer).

ID:Ø er en forening, har du på frivillig basis tid og lyst til at arbejde med morgendagens forretningsmodeller for sektorinnovation, er du meget velkommen til at vores projektkoordinator Catharina Høgdal på +45 5087 9090, og høre mere om hvilke muligheder vi har her.

Ræsonnerer vores vision og virke med dit, så skriv til os på info@idoe.dk. Vi er i ID:Ø altid interesseret i at møde nye spændende samarbejdspartnere.

Kan jeg blive frivillig i ID:Ø?

Vi arbejder med innovation og bæredygtighed i en hel bydel og kan altid bruge frivillige hænder. Kontakt vores projektkoordinator Catherina Høgdal på +45 5087 9090 og hør mere om, hvilke muligheder der er.

Kan jeg komme i Praktik hos ID:Ø?

Ja det kan du. Vi har både plads til studiepraktikanter og til dig, der er imellem job. Kontakt adm. direktør Carolina Benjaminsen via cb@idoe.dk og beskriv kort dit projekt og de muligheder du ser. Vedhæft gerne dit CV. Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvem er direktøren for ID:Ø? Og hvad tror vedkommende på?

ID:Ø’s adm. direktør hedder Carolina Benjaminsen, hun kender både forsker-verdenen og den private sektor indefra. Du kan læse mere om hvad Carolina tror på og hvem hun er her (Link til sekretariats siden)

Hvordan er økonomien i ID:Ø?

ID:Ø er finansieret via medlemsbidrag. Alle midlerne går direkte til aktiviteter med Innovation District Ørestads medlemmer, og administration af et mindre sekretariat.

Samarbejder I med de andre innovationsdistrikter / Science park’s

Selvfølgelig samarbejder vi. Vi kunne faktisk godt tænke os at arbejde derhen, hvor vi spinner på den nærhed vi har mellem sektorer, og gør hele Danmark til et laboratorie for fremtidens bæredygtige løsninger og grønne vækst. Her er alle innovationsdistrikter og science parks helt centrale kraftcentre, fordi vi har så godt fat i, hvad der sker i vores bydele. Vi har allerede nu i et tæt samarbejde med Vidensby Lyngby-Tårbæk LINK: http://vidensby.dk/, Copenhagen Science City LINK: http://copenhagensciencecity.dk, og Frederiksberg Science City LINK: http://frederiksbergsciencecity.dk/, for at sikre en stærk samlet udvikling af Greater Copenhagen.

Er der en forbindelse mellem ID:Ø og Greater Copenhagen?

Ja, det er der naturligvis. ID:Ø er særlig stærk ift. alle erhvervsfaglige aktiviteter i Ørestad. Vi fungerer derfor som samlings- og knudepunkt for organisationer som Copehagen Capacity, Wonderful Copenhagen, Region H og andre organisationer, der arbejder aktivt med hele Greater Copenhagen.

Skriv til os, og adm. direktør Carolina Benjaminsen vil kontakte dig.

Accepter venligst betingelserne! E-mail eller navn mangler at blive udfyldt! E-mailen er ikke gyldig! Beskeden kunne ikke sendes! Tak for din tilmelding! Du vil høre fra os snarest.