Kære Sweco, velkommen til Ørestad

Så skete det. Swecos store flytning fra Granskoven i Glostrup til Fælleden i Ørestad. Og som det er med enhver forandring har den været ventet med en vis portion spænding og gru. To uger efter at alle knap 800 medarbejdere er kommet på plads, lagde ØICC vejen forbi det nye domicil på Ørestad Boulevard. Her er status.

Flot og indbydende

Vi bliver modtaget i det store atrium, hvor rå betonsøljer strækker sig op til loftet og skaber et moderne modspil til glasfacaden og de varme træfarver. Selve bygningen er opført af Skanska, men det er Årstiderne Arkitekter, der har stået for indretningen. Og ved at mikse nyt med gammelt (flere af møblerne fra det gamle kontor er fx flyttet med ind), har de skabt et moderne udtryk, der er tro mod Swecos ånd med plads til både business og bordfoldbold.

Frygten for parkering og kø

Der er metro til døren, alligevel har en af de store bekymringer været muligheden for parkering og kø på motorvejen. Nogle har allerede skiftet bilen ud med grønnere transportmuligheder, mens andre tester trafikken af ved at køre til og fra arbejde på skæve tider uden for myldretid.

”Erfaringen indtil videre er, at forventningerne til fulde er blevet indfriet, mens bekymringerne kun i meget ringe omfang er blevet ”opfyldt”. Selv parkeringsfaciliteter og transportmuligheder har efter min opfattelse vist sig velfungerende for de fleste”, siger afdelingschef Morten Hell. ”Vi oplever at have taget et hus i brug, der inviterer til nye arbejdsformer og samtidig understøtter samarbejdet med de mange fagkompetencer i Sweco”.

Det bedste ved bygningen

Udsigten. Mette Bach Andersen sidder på 5. sal i ’tårnet’ sammen med resten af Swecos kommunikationsteam, som især er glad for den nye udsigt over Fælleden. Og de er ikke de eneste.

”Med bygningens centrale placering og udsigt til prisvindende byggerier samt andre fremsynede virksomheder, føler man sig som en del af en fremadskuende rejse, i et byudviklingsområde i stadig vækst.

Med en fantastisk udsigt over grønne områder, lettende fly og byens tårne føler man både det internationale perspektiv samt linket til det gamle København,” siger Morten Hell.

En vigtig drivkraft i innovationsdistriktet

Selvom Sweco først nu har fået adresse i Ørestad, har de været med i ØICC fra start og engageret sig i alt fra bestyrelse til konferencer og faglige netværk. Senest er de gået ind som medarrangør på konferencen om fremtidens sikkerhedsdilemmaer, som afholdes d. 13. november i samarbejde med KLP Ejendomme, Improsec og ØICC.

Den nye bygning er bestemt et besøg værd. Og vi glæder os til at komme tilbage d. 5. december sammen med ØICCs fem faglige netværk. Den nye – snart DGNB certificerede – bygning bliver den helt rigtige ramme om årets sidste fælles netværksarrangement, hvor det tværgående tema bliver FNs Verdensmål med specifikke cases inden for både byudvikling, kommunikation, internationalisering og talent, digitalisering og innovation samt destination Ørestad.

Skriv til os, og adm. direktør Carolina Benjaminsen vil kontakte dig.

Accepter venligst betingelserne! E-mail eller navn mangler at blive udfyldt! E-mailen er ikke gyldig! Beskeden kunne ikke sendes! Tak for din tilmelding! Du vil høre fra os snarest.