Onsdag d.29 maj 2019

ØICC anbefaler: Tre events du ikke må gå glip af på Folkemødet

Igen i år er ØICC at finde på Folkemødet. Programmet er offentliggjort, og det byder vanen tro på en overflod af spændende oplæg, debatter og skæve events.

For Folkemøde-nybegynderen kan det hele godt virke lidt overvældende. Og selv den garvede Folkemøde-gæst kan sagtens miste pusten blot ved synet af alt det, man bliver nødt til at gå glip af. For med mere end 3000 events fordelt over fire dage er det et uomtvisteligt vilkår: Du kan ikke nå det hele.

Derfor får du her ØICC’s bud på tre events, som dig med interesse for byudvikling og bæredygtighed med fordel kan putte i kalenderen, og hvor ØICC selv vil være at finde.

Fra (verdens)mål til handling – den med Rambøll

Det overordnede tema for Folkemødet i år er verdensmålene. Og torsdag eftermiddag sætter Rambøll fokus på, hvordan verdensmål 11 (bæredygtige byer og lokalsamfund) kan omsættes til konkrete handlinger. Rambøll har nemlig i samarbejde med en række parter lavet et kæmpe forarbejde med at bryde SDG 11 op for at identificere relevant data, som vi kan måle på i en dansk kontekst. På baggrund heraf har Rambøll udviklet et nyt digitalt værktøj, der viser, hvordan samtlige danske kommuner bidrager til SDG 11.

HVAD: LiveTalk: Hvordan omsætter vi SDG 11 til konkrete handlinger

HVORNÅR: Torsdag d. 13. juni 2019, kl. 15.00 – 16.00

 

Megabyernes klima-topmøde – den med C40

Til efteråret er København vært for det store C40 Mayors Summit. Et topmøde for borgmestre fra 94 af verdens største byer, der alle har sat sig som mål at nedbringe CO2 niveauet og accelerere klimaindsatsen. De repræsenterer mere end 700 millioner indbyggere og en fjerdedel af verdens økonomi.

Ved denne eftermiddagsdebat kan du bl.a. opleve Københavns Overborgmester Frank Jensen og Global Director of Regions for C40 Simon Kjær Hansen diskutere, hvilket ansvar byerne har i den grønne omstilling, og hvordan de bedst lykkes med det, ikke mindst København.

HVAD: Hvorfor er det en god investering at redde verden?

HVORNÅR: Torsdag d. 13. juni 2019, kl. 16.35 – 17.20

 

Byggeriets dilemmaer – den med Mads Steffensen

Byggebranchen står om nogen branche i dilemmaer, når det kommer til spørgsmålet om bæredygtig omstilling. Og hvem bedre til at sætte dem under lys lue end Mads Steffensen. Han får besøg af en lang række eksperter fra byggeriet, bl.a. Mia Manghezi, der er projektudviklingsdirektør i PensionDanmark, og som vi er så heldige at have siddende i ØICC’s Advisory Board for Bæredygtig Byudvikling. Vi glæder os til at høre hendes og de andre eksperters take på, hvad de største dilemmaer er i byggeriet, og ikke mindst, hvordan vi løser dem.

HVAD: Byggeriets dilemmaer – debat med Mads Steffensen

HVORNÅR: Fredag d. 14. juni 2019, kl. 14.00 – 15.00

Er du på Folkemødet, og har du lyst til at tage en snak om innovationsdistrikter, verdensmål og byer, sektorinnovation, eller bare høre mere om innovationspartnerskaber, så er du også meget velkommen til at skrive til direktør Carolina Benjaminsen, cb@oicc.dk.

Vi ses på Folkemødet!

Skriv til os, og adm. direktør Carolina Benjaminsen vil kontakte dig.

Accepter venligst betingelserne! E-mail eller navn mangler at blive udfyldt! E-mailen er ikke gyldig! Beskeden kunne ikke sendes! Tak for din tilmelding! Du vil høre fra os snarest.