map

Hvorfor Ørestad som innovationsdistrikt?

Ørestad er – og har – alt det, der kendetegner et internationalt innovationsdistrikt. Her er både store og små virksomheder, uddannelsesinstitutioner, forskning og metro til døren. Tæt på byen og på Nordens største lufthavn. Ørestads geografiske placering giver os et naturligt globalt udsyn og sætter en stærk ramme om den internationale arbejdsplads, uanset om der er tale om virksomheder, universiteter, kulturelle eller offentlige institutioner.

Det er bl.a. sektor-innovation, Danmark skal leve af i fremtiden, og derfor ligger der store muligheder for alle i at gå sammen om at gøre Ørestad til knudepunkt for viden, kreativitet og bæredygtige løsninger. Innovationsdistrikter er nemlig ikke bare en god ide, men rent faktisk en god forretning – for alle typer af medlemmer.

Det er her Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) har mandat. ØICC er Københavns internationale innovationsdistrikt, placeret i hovedstadens mest internationale bydel: Ørestad.

Men vi er mere end det. Vi er et strategisk, tværsektorielt innovationspartnerskab af fremsynede virksomheder, uddannelsesinstitutioner, kulturinstitutioner, offentlige institutioner og andre relevante aktører, der først og fremmest vil noget sammen. Her kan du se, hvem vi allerede er, møde vores driftige bestyrelse, og sekretariatet.

Læs om andre danske og internationale innovationsdistrikter, vores strategi og meget mere i vores mediebank.

Hvad er et innovationsdistrikt?

Et innovationsdistrikt er et kraftcenter, bundet sammen af en stærk infrastruktur, og et shuffle af uddannelsesinstitutioner, forskningsinstitutioner, store og små virksomheder, startups og offentlige institutioner, der mødes, deler viden og arbejder sammen. Ørestad er sådan et kraftcenter. Danmarks internationale innovationsdistrikt. Tæt på centrum, og på verden.

Vision & mission

Vi ønsker at blive et internationalt innovationsdistrikt i verdensklasse, der fungerer som et levende laboratorium for bæredygtig erhvervsudvikling, og som skaber fremtidens modeller for den innovative by.

Vi vil mobilisere Ørestad, styrke relationerne mellem byens aktører og sætte rammerne, hvori de nye idéer, konkrete innovationer og bæredygtige løsninger, som vi skal leve af i morgen, opstår. Vi vil stimulere nytænkeren i os.

Store ambitioner, vi kan leve op til – i fællesskab. For når det kommer til stykket, er vi dem vi kender.

“Der er ikke langt fra idé til virkelighed. Det er det, der er meningen med Ørestad Innovation City Copenhagen. At skabe et innovationspartnerskab af ligesindede med en fælles drøm om at bygge en ny verden.”

– Carolina Benjaminsen, Adm. Direktør, ØICC

Ørestad i tal 2017:

20.000 dagligt på arbejde | 11.100 beboere | 20.000 studerende

Skriv til os, og adm. direktør Carolina Benjaminsen vil kontakte dig.

Accepter venligst betingelserne! E-mail eller navn mangler at blive udfyldt! E-mailen er ikke gyldig! Beskeden kunne ikke sendes! Tak for din tilmelding! Du vil høre fra os snarest.