Hvorfor Ørestad som GRØNT innovationsdistrikt?

Ørestad er – og har – alt det, der kendetegner et innovationsdistrikt. Her er både store og små virksomheder, uddannelsesinstitutioner, forskning og metro til døren. Tæt på byen og på Nordens største lufthavn. Ørestads geografiske placering giver os et naturligt globalt udsyn og sætter en stærk ramme om den internationale arbejdsplads, uanset om der er tale om virksomheder, universiteter, kulturelle eller offentlige institutioner.

Ørestad er også det største green field-udviklede område nær København i nyere tid. I dag bor, arbejder og studerer over 50.000 mennesker i bydelen, og dette tal forventes at vokse til det dobbelte i løbet af de næste 7-10 år. Ørestad er derudover allerede på mange områder en bæredygtig bydel med en grøn infrastruktur i form af metroen og verdens største kunstige kanalsystem, der forhindrer oversvømmelse i bydelen, samt eget fjernkølingsanlæg, vandrensning og en lang række bæredygtige byggerier.

Både virksomheder, offentlige institutioner og grundejerforeninger med forankring i Ørestad ønsker at styrke og udbygge denne grønne og bæredygtige position yderligere. Der ligger derfor store muligheder for alle i at gå sammen om at gøre Ørestad til Danmarks grønne innovationsdistrikt. Innovationsdistrikter er nemlig ikke bare en god ide, men rent faktisk en god forretning – for alle typer af medlemmer.

ØICC er Ørestads strategiske, tværsektorielle innovationspartnerskab af fremsynede virksomheder, startups, uddannelsesinstitutioner, kulturinstitutioner, offentlige institutioner og andre relevante aktører, der først og fremmest vil noget sammen. Her kan du se, hvem vi allerede er, møde vores driftige bestyrelse og sekretariatet. Vores projekter finder du her, netværk her og vores særlige indsatsområder her.

OICC147.jpg

Vi ved, hvor vi vil hen, og ambitionerne er store. Her finder du vores Strategi 2018-2020 Ønsker du at blive en del af ØICC, kan du kontakte vores direktør Carolina Benjaminsen via +45 53 38 01 22 eller skrive til os på info@oicc.dk.