PROJEKTER & ARBEJDSGRUPPER
Lunch & Learn
Formål: At omsætte Doughnut Økonomi-principper til daglig praksis på arbejdspladsen gennem en række bæredygtige frokoster med fokus på at mindske virksomhedernes samlede klimaaftryk samt styrke arbejdsfællesskabet.
samarbejde om Biodiversitet på tværs af skel og matrikler
Formål: At samarbejde på tværs af matrikler i Ørestad for at skabe størst mulig positiv effekt for biodiversiteten. Lokale organisationer går sammen om at indsamle viden, udvikle metoder og gennemføre konkrete tiltag.
Støtte til og fastholdelde af expats
Formål: At udvikle og teste initiativer og koncepter, der imødekommer nogle af de centrale udfordringer, som expats oplever - herunder boligforhold, meningsfulde fællesskaber, lokalkendskab, international skolegang og administration.
Urban Insights Data Lab
Formål: At udvikle en model for datadrevet byudvikling baseret på de reelle vidensbehov, som offentlige og private aktører har. Modellen danner grundlag for at kvalificere løsninger og services og skabe en bedre, mere bæredygtig by.
BID - Business improvement district - Ørestad City
Formål: At styrke handels- og bylivet i Ørestad City gennem et BID (Business Improvement District). BID samler områdets erhverv om at skabe initiativer, der tiltrækker mennesker og skaber opmærksomhed om virksomhederne.
Platform for erhvervs-akademisk samarbejde
Formål: At facilitere tæt og nemt samarbejde mellem ØICC's akademiske institutioner og virksomheder samt andre organisationer i foreningen. Her kan du finde indgange til samarbejde.
Ørestad Sound & Science Festival
Formål: At sætte scenen for ny viden og temabaserede læringsoplevelser, som skaber interesse for videnskab gennem en lydbaseret art & science festival i Ørestad for børn og unge samt byens kulturpublikum. Se kort stemningsfilm.
Energy flexlab ørestad
Formål: At opbygge en lokal hub af bygninger i el-infrastrukturen i og omkring Ørestad og skabe et vedvarende ‘living lab’ for at vise, hvordan fremtidens fleksible energimarked vil se ud. Vi arbejder hen imod den store vision om, at Ørestad bliver verdens første Net-Zero Bydel.
Byens ScenE - tre levende byrum
Formål: Kunst- og arkitektkonkurrence skal skabe tre levende byrum i Nordens største koncertområde: Ørestad. Arealer mellem metrostationer og spillesteder skal blive en oplevelse, der er med til at skabe byliv og god stemning.
Branding Ørestad
Formål: At fremme den gode historie om det virkelige Ørestad og gøre opmærksom på alt det, som bydelen har at byde på, både for medarbejdere, beboere og besøgende.
Ørestad23
Resultat: ØICC bragte Ørestadsaktører sammen for at fremme samarbejder om aktiviteter til Københavns Kommunes program for arkitekturhovedstadsåret i 2023, udarbejdede en Ørestadskalender og deltog i samarbejder.
Architecture in Common
Resultat: Et tværfagligt samarbejde mellem studerende skabte byrumselementer i universelt design, der viste vej til Verdensarkitekturkongressen i Ørestad i forbindelse med Københavns år som Verdens Arkitekturhovedstad 2023.
butiks- og byliv på Asger Jorns Allé
Resultat: Arbejdet med at fremme butiks- og byliv på Asger Jorns Allé gennem tværgående samarbejde afventer ny lokalplan. I mellemtiden har ØICC opstartet Netværk for Byliv & Kultur, som arbejder med nogle af de samme emner i et bredere regi.
Fællesskabsorienterede Boformer
Resultat: Rapport som kortlægger, hvad der fremmer og hæmmer velfungerende bolig-fællesskaber drevet af professionelle aktører, og skitserer det samfundsmæssige potentiale ved denne slags boformer.
Forskningsprojekt om danske virksomheders arbejde med bæredygtighed
Formål: At synliggøre hvilke typer af indsatser danske virksomheder har i forhold til deres arbejde med og afrapportering af bæredygtighed
Væksthus for bæredygtig skat og verdensmålene
Formål: Platform for innovative studenterforsknings-projekter i samarbejde med erhvervslivet. Projekterne belyser skatters og afgifters rolle ift. at opfylde FNs verdensmål og giver virksomhederne mulighed for sparring med forskere.
Netværk for bæredygtig innovation
Formål: Arbejdsgruppen er et forum for non-profit aktører, der arbejder med at accelerere bæredygtig omstilling af den private og offentlige sektor. Formålet er at skabe løbende udvikling og kvalitetssikring af indsatserne.
Social bæredygtighed i byggeriet
Resultat: Fælles forståelse for hvor det byggede miljøs indvirkning på den sociale sammenhængskraft trænger til belysning. Gruppens projektudvikling er mundet ud i bevilling til forskningsprojekt om fællesskabsorienterede boformer.
Tourism Moves
Resultat: En analyse af turismerelaterede muligheder og udfordringer i Ørestad er tilgængelig for alle. Guides til besøgende, der vil opleve Ørestad til fods eller på cykel, er udgivet.
Cross-disciplinary team work 2020
Resultat: Match-making mellem studerende og tech-virksomheder. Studerende har fået virkelige cases og faglig sparring, og virksomhederne er kommet i kontakt med studerende med fælles interesseområder.
Transportvaneanalyse
Resultat: Rapport over hvor grøn transporten i Ørestad er sammenlignet med andre bydele. Bl.a. konkluderes det, at 63-68% af ture forbundet med Ørestad benytter grønne transportformer.
Verdensmålskortlægning af Ørestad
Resultat: Kortlægning af 24 Ørestads-virksomheders arbejde med FNs verdensmål. Muligheder for at styrke bæredygtighed samt skabe alliancer med andre om fælles udfordringer er klarlagt.
AAU CPH X Rambøll
Resultat: 35 studerende fra AAU CPH samarbejdede med Rambøll om 8 cases om bæredygtig byudvikling. Det udmundede i nye modeller, kortlægning af potentialet for bæredygtige energiformer m.m.