Har man fulgt lidt med på de sociale medier og i pressen, er det gået de færreste forbi, at vi i starten af det nye år fik Danmarks største institut for byggeri og det byggede miljø. I daglig tale BUILD. BUILD er resultatet af en fusion mellem det, der tidligere hed Institut for Byggeri og Anlæg samt Statens Byggeforskningsinstitut (SBi).
Men hvorfor er de to institutter blevet slået sammen til BUILD? Og hvad er det for en opgave, der venter forude?
Kort om BUILD
BUILD er en del af Aalborg Universitet og har 250 ansatte fordelt på campus i København og Aalborg. Instituttet er skabt ud fra en vision om i endnu højere grad at bidrage med den tværfaglige og helhedsorienterede uddannelse og forskning, der skal til for at håndtere komplekse problemstillinger som klimaforandringer, urbanisering og ressourceknaphed. De tekniske ingeniørvidenskaber kan ikke stå alene, men skal bringes i spil sammen med de humanistiske og samfundsvidenskabelige fag.
Løsninger skal udvikles tværfagligt
I spidsen for BUILD står institutleder Lars Pico Geerdsen, der glæder sig til opgaven, og i den kommende tid skal bygge de mere strategiske rammer op for BUILD. For Lars Pico Geerdsen er det tværfaglige samspil enormt vigtigt, og han siger bl.a.:
"Vi ser ind i en verden med store udfordringer, der ikke kan løses i siloer. Det kræver et samarbejde mellem mange forskellige fagligheder, og man bliver nødt til at se på problemstillingerne samlet."
Tillykke – vi ser frem til samarbejdet
Aalborg Universitet er med i ØICC partnerskabet, og har gang på gang vist, at deres studerende i høj grad tænker problemorienteret og er dygtige til at samarbejde med de andre virksomheder i medlemskredsen. Senest var det de studerende på Turisme uddannelsen, der kortlagde 24 virksomheders arbejde med verdensmålene og kom med forslag til, hvordan de i endnu højere grad kunne implementere bæredygtighed i forretningen.
I ØICC glæder vi os på Aalborg Universitets vegne og ser frem til at samarbejde med både forskere og studerende på BUILD.