Lunch, Learn & Do: Et Bæredygtigt Frokostforløb i Ørestad

Til foråret 2025 inviterer Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) jer med til en unik mini-uddannelse i Doughnut Økonomi. Igennem fire inspirerende frokoster kombineres lækker, lokalt produceret mad med indsigt og samarbejde på tværs af virksomheder i Ørestad. Forløbet har til formål at skabe konkrete initiativer, der kan styrke både jeres organisation og Ørestad som en grønnere og mere bæredygtig bydel.

Hvorfor deltage?

I er en vigtig del af Ørestads økosystem. Med jeres medarbejdere og aktiviteter udgør I en kritisk masse, der kan skabe en betydelig efterspørgsel på mere bæredygtige løsninger. Ved at deltage i Lunch, Learn & Do kan I:

  • Få inspiration fra eksperter inden for bæredygtighed og Doughnut Økonomi.

  • Udvikle konkrete, klimapositive-handlinger, der kan implementeres på arbejdspladsen.

  • Bidrage til at gøre Ørestad til et bedre sted at bo og arbejde.

Program: Frokost i fire etaper

Datoer: 11. april, 25. april, 2. maj og 9. maj 2025 
Tid: 1 time per frokost 
Sted: HUB 1, Ørestad
Forplejning: Lækker frokost fra Madkastellet

1. Lunch, Learn & Do: Doughnut Økonomi i byen
Dato: 11. april

  • Rundvisning og sanketur drevet af Naturskolen.

  • Inspirerende oplæg v/ Jakob Rask, BLOXHUB.

2. Lunch, Learn & Do: Zetlands rejse mod klimaneutralitet
Dato: 25. april

  • Oplæg v/ Hakon Mosbech, Zetland.

  • Workshop med fokus på ideudvikling og dialog.

3. Lunch & Learn: Ethics and Aesthetics of Limitation
Dato: 2. maj

  • Oplæg v/ Madeleine McGowan, NXT.

  • Gruppesamarbejde og design af bæredygtige initiativer.

  • Præsentation af ideer.

4. Lunch & Learn: Et nyt fødevaresystem på menuen
Dato: 9. maj

  • Oplæg v/ Kristine, Andelsgaarde.

  • Fokus på forankring af initiativer i egen organisation og samarbejde på tværs.

Output: Konkrete bæredygtige initiativer

Gennem forløbet vil deltagerne udvikle et idekatalog med initiativer, der kan implementeres i egen organisation eller på tværs af bydelen. Eksempler inkluderer:

  • Omdannelse af udearealer til biodiversitetsoaser.

  • Grønne markeder på arbejdspladsen.

  • Klimavenlige måltider i kantiner.

  • … Og meget mere. 

Initiativerne vil blive designet med fokus på at være sanselige, arbejdsfællesskabsfremmende og relevante for Ørestads bæredygtige udvikling.

Praktisk information

  • Deltagere: 30 pladser, 2-4 medarbejdere pr. virksomhed.

  • Tilmeldingsfrist: 15. februar 2025.

  • Tilmelding: Send navn, efternavn og virksomhedsnavn til info@oicc.dk med „Lunch, Learn & Do” i emnefeltet.

  • Facilitator: Sara Nadi.

Bag kulissen

  • Mad: Tilberedt af Madkastellet med lokalt producerede råvarer fra Seerupgaard.

  • Drikkevarer: Leveret af FRAK.

  • Dug og servietter: Fremstillet af overskudstekstiler af I Tråd med Verden.

Projektet er støttet af Københavns Kommune og udviklet og testet på Thoravej 29.

Sæt kryds i kalenderen og vær med til at skabe en bæredygtig fremtid for Ørestad!