Københavns Kommune har fået en plads i ØICC’s bestyrelse i forbindelse med, at kommunen sidste år besluttede at give en fireårig bevilling til ØICC’s arbejde. Efter overvejelser på Københavns rådhus er bestyrelsesposten gået til medlem af borgerrepræsentationen Emil Moselund (R), som var en af fortalerne for bevillingen. Vi har talt med Emil om hans engagement i Ørestad og om hans ønsker og visioner for et stærkere samarbejde mellem ØICC og Rådhuset.
Hvorfor er Ørestad væsentlig?
Emil Moselund er blevet engageret i Ørestad, fordi bydelen ud over at være en af de nyeste i København også er den, der har det største grønne areal og ligger tættest på naturen. ”Ørestad har potentiale til at blive noget spændende. Ørestad er et urbant område med meget beton – men har også mulighed for at blive et udstillingsvindue til verden for, hvordan et nybygget byområde kan finde en god balance mellem by og natur og bæredygtighed. Desuden er det en bydel med mange iværksættere, og det kan være et ensomt erhverv, så de har brug for et miljø at trives i, hvor innovationen kan blomstre og nye idéer kan fødes og understøtte området. Jeg håber, at Ørestad kan blive en hub for bæredygtighed og innovation – for grøn urbanisering.”
Så hvilken rolle har Ørestad i Københavns kommune? Emil ser bydelen som det nye familiemedlem; en del af København, der endnu ikke har fået en varebetegnelse – en bydel, der har meget at byde på, som folk uden for Ørestad endnu ikke har fået øjnene op for: ”Der er blandt andet de store arenaer, og så er der naturen. Københavnerne tager væk fra København for at være i naturen; men her er en bydel, der støder lige op til et stort naturområde – hvorfor ikke bare tage dertil?”
En bestyrelse med mere slagkraft i kommunen
Som medlem af ØICC’s bestyrelse ønsker Emil Moselund at bidrage til, at resten af København kommer til at se Ørestad som en del af København, men med sit helt eget potentiale. Han ønsker at bringe København ind i Ørestad og Ørestad ind i København. Ved at have en byrådspolitiker i bestyrelsen ser Emil, at ØICC kan få større slagkraft på rådhuset, så der kan skabes mere samarbejde om det arbejde, som ØICC allerede har gang i, og som ligger i tråd med politikernes interesser.
”Jeg er rigtig glad og stolt over at være kommet ind i ØICC’s bestyrelse, fordi det er det rigtige sted med de rigtige mennesker, hvis man vil være med til at udvikle Ørestad. Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med de dygtige, erfarne og engagerede medlemmer. Jeg bliver nok den yngste i bestyrelsen og kan dermed bidrage med nye perspektiver på, hvordan man tænker sammenhæng. Til gengæld håber jeg at lære af de andre i bestyrelsen og af deres altruisme i arbejdet, vigtigheden af fællesskabet – et parameter, som jeg som politiker bliver målt og vejet på hvert fjerde år.”
Emil fortæller, at han gik ind i politik for at være med til at forme noget, der kan inspirere og være en vision for hele landet, ja, måske endda for verden. Og det potentiale har Ørestad. Der er mange nye bydele rundt om i verden, som har brug for en synlig vision for, hvordan man kan få by, natur, bæredygtighed og innovation til at gå op i en højere helhed.
Ørestads styrker og muligheder
Emil Moselund mener, at Ørestads største styrke er, at bydelen er fuld af gode kræfter. Her er også mange store aktører samlet på ét sted – aktører, der har vilje og midler til at gøre noget og har satset stort på Ørestad.
Ørestads største udfordring og potentiale er ifølge Emil, at bydelen stadig er ny, og at den kan gå mange veje. ”Det er en bydel, der er anlagt praktisk og pragmatisk, men den har stadig ikke sit eget ’brand’. Den er på sin vis stadig ufærdig. Her kunne være en grøn kultur og masser af sjæl; men det er her ikke endnu. Ørestad er unikt placeret til at kombinere det urbane med natur, bæredygtighed, nye tanker. København har endnu ikke et stort madmarked med lokale varer – hvorfor ikke i Ørestad, så tæt på naturen?”
Med denne opfordring ringende i ørerne byder vi fra ØICC Emil Moselund og Københavns Kommune hjerteligt velkommen i bestyrelsen og ser frem til nye og nyskabende perspektiver på samarbejdet.