Metroselskabet inviterer til storslået åbning af Cityringen

For et år siden var ØICC med Metroselskabet på besøg i metrobyggeriet under Kongens Nytorv. Dengang var de nye tog netop begyndt at testkøre, og man kunne ane konturerne til den nye underjordiske station. Nu står stationen færdig, togene er på deres sidste testkørsler, og d. 29. september 2019 forventes Københavns nye transportåre at åbne.

 

Cityringen i tal

17 nye stationer, 15,5 km underjordisk tunnel og en gennemsnitshastighed på 40 km/t (inklusiv stop). Det er hvad der venter københavnerne, når metroen åbner. Cityringen forbinder Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro og Indre By, og det tager maks 12 minutter at komme fra hvor man befinder sig på ringen til det stop, der ligger længst væk.

 

Med Cityringen, kommer det samlede metronet til at bestå af 39 stationer. Modsat de eksisterende stationer, der er holdt i samme stil, vil de nye stationer have hver deres særpræg og afspejle de byrum, der ligger under. Er du nysgerrig efter at se, hvordan din nye station ser ud? SÅ kan du se beskrivelserne af alle 17 stationer her.  

 

Hvad kan du opleve på åbningsdagen?

Nu er programmet for åbningsdagen offentliggjort. Og kulminationen på 8 års metrobyggeri – det største anlægsprojekt i København siden Christian IV – bliver en folkefest uden lige.

 

De to områder, der danner udgangspunkt for festlighederne er Rådhuspladsen i København og Solbjerg Plads på Frederiksberg. Begge steder byder på live musik. Efter åbningstalerne åbner metroen for passagerer på Rådhuspladsen og Frederiksberg Station kl. 15.00, og fra kl. 16.00 kan du stige på fra alle stationer. Gratis, skal det tilføjes, i hele det første åbningsdøgn.

 

Se hele programmet for åbningsfesten her og følg med på facebook.

 

 

Nu mangler vi bare…

Ja, du gættede det måske: den sidste tilladelse fra myndighederne til at køre med passagerer. Du husker nok kransekageskandalen i Århus, da den nye letbane alligevel ikke åbnede. Og det skyldes, at den sidste godkendelse først kommer få dage før åbningen. Derfor holder vi vejret i spænding og håber at alt er i orden og at den forventede åbningsdag også bliver den faktiske åbningsdag.