Ørestad Sound & Science Festival

Radiovært Frederik Dirks Gottlieb og astrofysiker Anja C. Andersen fortalte om det store verdensrum. Foto: Jan Lippert

En ny tilbagevendende festival kom til Ørestad, da Ørestad Sound & Science Festival udspillede sig for første gang over to uger i november. ØICC har engageret sig i festivalen, fordi den knytter tråde på tværs af uddannelsesinstitutioner, virksomheder og beboere i Ørestad og sætter Ørestad på landkortet som innovativ hub for viden, kultur og teknologi. Festivalens målgruppe er primært unge, men der var også rigeligt med input og inspiration for mere modne aldersgrupper.

Festivalarrangør Jan Lippert tilrettelagde festivalen i samarbejde med flere af ØICC’s medlemmer såvel som andre Ørestadsaktører og skabte et meget varieret program omkring temaet ”Lyd i rummet”. Temaet satte ramme for udforskningen af begrebet rum – de indre og de ydre, de lokale såvel som verdensrummet – og var omrammet af åbningsaften og finale på Ørestad Bibliotek, hvor bl.a. astrofysiker Anja C. Andersen og radiovært Frederik Dirks Gottlieb fortalte om viden og gisninger om liv i universet, det helt store rum, og elektrojazz-duoen Sounds from Space satte lydbillede på.

‘Postkort fra Ørestad’ på Ørestad Gymnasium

Arrangør Jan Lippert satte scenen for Postkort fra Ørestad på Ørestad Gymnasium.

Hvad ville unge fra Ørestad sende ud i verdensrummet, hvis de skulle give et indtryk af deres liv til væsener, der intet kender til Jorden – for slet ikke at tale om Ørestad? Det arbejdede elever fra Ørestad Gymnasium, Ørestad Skole og Ørestad Friskole med som del af festivalen. Resultatet var både musik, dans og podcast, og Ørestad Gymnasium var godt pakket, da elevernes Postkort fra Ørestad blev showcaset.  Astrofysiker Lenka Otap fortalte i forbindelse med showcasen om exoplaneter, og Morten Schantz Trio underholdt med stellar nujazz.

Camp med lyd og science for piger på ITU

Deltagerne på STELLA-camp fik en introduktion til emnet. Foto: Jan Lippert.

STELLA-camp tiltrak et hold nysgerrige teenage-piger til en intens dag med lydligt fokus på planter, byrum og musik kombineret med digitale teknologier. Endagscampen blev afholdt i samarbejde med bl.a. IT-Universitetet i deres AIR-lab med besøg fra to unge, kvindelige ingeniører, som fortalte om de veje, der ledte dem til at arbejde med verdensledende mikrofon-teknologi SHURE Scandinavia A/S. Deltagerne eksperimenterede med lyd i forskellige former, og det blev en vellykket dag, som gav pigerne lyst til at lære mere.

Pop-up koncert i HUBNORDIC

Ørestad Kor gav en smuk pop-up koncert i HUBNORDICs store, caféagtige foyer, hvor et godt publikum nød nordiske efterårstoner. Også her fik videnskaben plads sammen med lyd, da manden bag letvægtsklaveret KeyBird, præsenterede den teknologi, der har gjort ham i stand til at skabe et ultralet klaver med en akustisk lydkvalitet.

Begyndelsen på en tradition

Ørestad Sound & Science Festival 2022 var bare begyndelsen på en all-age festival, der tegner til at blive en langsigtet Ørestads-tradition med forskellige temaer år for år, men med det træk til fælles, at lyd og videnskab sættes sammen for at udforske både videnskab og kunstneriske udtryk. ØICC håber på og ønsker at bidrage til, at festivalen bygger sig stadigt stærkere år for år og er med til at styrke Ørestads identitet.

Du kan se en lille stemningsfilm fra festivalen her: Ørestad Sound & Science Festival 2022