CVR undersøgelse viser væksten i Ørestad

Nyhed-Væksten-i-Ørestad-700x376.jpg

Hvem er vi og hvad laver vi?

Har man haft sin gang i Ørestad gennem de sidste par år, har man nok fornemmet, at det er en bydel i vækst både på beboersiden og på erhverv. Bygninger skyder op, kraner skifter plads og nye logoer dukker op på facaderne.

Hvis ØICC virkelig skal udfolde sit potentiale som innovationsdistrikt, er det dog især relevant at vide, hvordan væksten på erhvervssiden udvikler sig, og hvilke sektorer der faktisk er repræsenteret i bydelen. Det har nemlig betydning for, hvilke synergier, samarbejder og nye projekter vi kan skabe på tværs af medlemmerne.

By og Havn, 6. juli 2017 16.jpg

Tallene taler for sig selv – en bydel i VÆKST

Da ØICCs sekretariat blev etableret i 2017 fik vi adgang til et CVR udtræk fra 2016, der viste, at 603 virksomheder havde adresse i Ørestad. Men hvordan ser situationen ud i dag kun to år efter? Hvilke sektorer er til stede i bydelen? Og hvilke er allerede godt repræsenteret i innovationspartnerskabet?

For at få svar på disse spørgsmål, fik vi i sommeren 2018 lavet endnu et CVR udtræk fra Danmarks Statistik. Det viser bl.a., at antallet af registrerede CVR numre i Ørestad fra at have været på 603 nu er helt oppe på 2011. Det bekræfter mavefornemmelsen mange af os har haft – væksten i Ørestad er betydelig, og den er reel.

Brancher i Ørestad og ØICC

Gennem efteråret har vi begravet os i den betydelige datamængde og sorteret virksomhederne for at kortlægge det nuværende potentiale for innovationsdistriktet. Og her var vi nødt til at sortere nogle af de 2011 registrerede CVR numre fra, da bl.a. foreninger, holdingselskaber og lignende ikke kan blive medlem af ØICC.

Faktaboks til CVR undersøgelse.png

Men ud fra de virksomheder, der var tilbage efter sorteringen, fremgår det, at ØICC er rigtig godt repræsenteret indenfor brancherne: byg, uddannelse og hotel. Undersøgelsen viser også, at ØICC har et uudnyttet vækstpotentiale, og at der er brancher, som ØICC endnu ikke er særlig godt forankret i taget branchens størrelse i Ørestad i betragtning, herunder it, fødevarer, detail og pharma.

Momentum

CVR undersøgelsen bekræfter, at tiden for et innovationspartnerskab i Ørestad er den rette. Væksten på både erhverv og beboersiden har skabt det nødvendige momentum og afsæt for at kunne lave de værdiskabende projekter og samarbejder, der for alvor skal være med til at sætte Ørestad på landkortet såvel i Greater Copenhagen som i Danmark og internationalt.