Når de studerende på Aalborg Universitet CPH starter nyt semester i næste uge, venter der dem en helt særlig opgave. De 60 kandidatstuderende på 7. semester i Turisme skal nemlig kortlægge, hvordan ØICC’s virksomheder arbejder med bæredygtighed ved hjælp af de 17 verdensmål, og hjælpe virksomhederne med at identificere udfordringer og muligheder for at accelerere deres grønne omstilling.
Tech take-aways fra konferencen
Den digitale omstilling er ikke til at komme uden om. Virksomheder og organisationer er i stigende grad tvunget til at tænke sig selv som digitale for at kunne overleve. Men hvad kan de forskellige digitale løsninger bruges til? Og hvad skal man være opmærksom på som organisation, hvis man skal have succes med digital transformation? Det var spørgsmål, der blev vendt og diskuteret på ØICC’s partnerskabets store tech-konference ”Klar til digital transformation” i sidste uge.
Verdensmål
Mål din impact
I januar 2019 blev Chr. Hansen kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed ved World Economic Forum i Davos. En stor del af sejren kunne ifølge Annemarie Meisling, Senior Director for Sustainability, External Affairs & Communications i Chr. Hansen, tilskrives det store arbejde, som de har lagt i at måle deres impact. De er gået systematisk til værks og har kortlagt, hvordan og i hvilken grad de påvirker ikke kun hvert af de 17 verdensmål, men hvert af de 169 delmål. Og fået en uvildig part, PwC, til at gennemgå resultaterne og give den endelige vurdering, der lyder på, at 82 % af Chr. Hansens omsætning direkte støtter op om verdensmålene.
Relationel infrastruktur
Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) er et forholdsvist nyt tværsektorielt innovationspartnerskab i Ørestad, der knytter private og offentlige aktører sammen i det man kalder et innovationsdistrikt. Der er mange bud på hvad der er innovationsdistriktets ”ABC”. I denne artikel giver ØICC sit bud på hvad vi anser som et af de vigtigste elementer i at opbygge et dynamisk og værdiskabende innovationsdistrikt