Urban Insights Data Lab

Projekt for aktivering og anvendelse af data til udvikling af urbane områder


Baggrund for projektet

Byer udvides, tilbygges og ombygges med stor hast, og det resulterer ofte i uhensigtsmæssige løsninger. En af årsagerne hertil er manglende indsigt i, hvordan de mange brugere og borgere i byen faktisk agerer og anvender den. Her kan data være med til at kvalificere den måde, vi udvikler services og designer byen på og give feedback på løsninger. Men mange aktører bruger ikke den eksisterende data i tilstrækkelig grad samtidig med, at flere har udfordringer i forhold til at skaffe den viden, de faktisk mangler. Den private sektor ligger inde med rigtig meget data om byområder, som er relevant for mange aktører, men det kan være for dyrt at anskaffe for den enkelte aktør, og derfor bliver den sjældent tilkøbt og anvendt.

Formål

Urban Insights Data Lab vil hjælpe de forskellige aktører inden for byudvikling med at skabe sunde, grønne og levende byer.

Med udgangspunkt i Ørestad kortlægger projektet de forskellige aktørers behov for viden om bydelen og dens brugere og borgere. Det viser sig nemlig, at mange af de databehov, som offentlige såvel som private aktører har på tværs af brancher, faktisk er de samme. Derfor vil projektet i samarbejde med en række offentlige og private dataleverandører skabe en økonomisk bæredygtig baseline af data, som kan give aktørerne (kommune, udviklere, transportudbydere, retail, oplevelsesindustri, m.fl.) bedre indsigt i det område, de opererer i, så de kan skabe både mere bæredygtige og attraktive løsninger til byen.

Data-modellen udvikles og testes med udgangspunkt i Ørestad, men vil kunne blive kopieret til andre byområder både i Danmark og i udlandet.

Varighed: 2022 - 2024
ØICC’s rolle: Projektejer
Partnere: Smart City Insights, VOLCANO Group, Patrade, ITU
Funding: Realdania, samt en række use-case-ejere

Følg med

Du kan følge med i projektet på Urban Insights Data Lab’s LinkedIn-side.

Som del af projektet afholdes åbne og gratis workshops. Kontakt info@oicc.dk, hvis du har lyst til at høre om kommende workshops.

KONTAKT

For mere information om projektet, kontakt udviklingskonsulent Anna Christine Christensen på mail: ac@oicc.dk.