Verdensmålskortlægning af Ørestad

Studenter-virksomhedssamarbejde om bæredygtig forretningsudvikling

Varighed: Efteråret 2019
ØICC’s rolle: Projektleder
Partnere: ØICC, Aalborg Universitet, JT Denmark, Symbion, Toolpack Solutions, Dell Technologies, Ørestad Avis, Ørestad Gymnasium, Allegrow, AP Pension, AART Architects, By & Havn, Rambøll, Sweco, Royal Arena, DR Koncerthuset, Scaledenmark, Timo & Co, BCHG, Metroselskabet, Castellum, ATP Ejendomme, Balder Ejendomme, NREP, KLP Ejendomme, HOFOR

BAGGRUND

Den 1. januar 2016 trådte FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling i kraft, den mest ambitiøse verdensdagsorden til dato. En dagsorden, der stiller nye krav til virksomheder og den måde, de driver forretning på.

I Ørestad er mange virksomheder allerede begyndt at omstille sig til en mere bæredygtig virkelighed, men flere mangler tid, resurser, viden og inspiration til at komme skridtet videre.

https___images.squarespace-cdn.com_content_v1_5d243d8f0bc08d0001710812_1564487422362-SBUDONTU6AVQ70N2BJJR_ke17ZwdGBToddI8pDm48kAQPNgPvIgAb1GJ70In8zTRZw-zPPgdn4jUwVcJE1ZvWQUxwkmyExglNqGp0IvTJZamWLI2zvYW.jpg

Formål og leverencer

Formålet med projektet var at klæde ØICC’s medlemmer bedre på til at arbejde med FN’s Verdensmål i deres forretningsudvikling og drift samt at bygge tættere bro mellem universitetsstuderende og erhvervsliv.  

60 kandidatstuderende fra Aalborg Universitet København (AAU CPH) skulle gennem research og kvalitative interviews kortlægge, hvordan 24 ØICC virksomheder arbejder med bæredygtighed og verdensmål og identificere muligheder og udfordringer.

RESULTATER

Projektet resulterede i 24 korte rapporter, hvor de studerende kortlagde, hvordan virksomhederne allerede arbejder med verdensmålene, omend det ikke er kommunikeret eksplicit, og beskrev de muligheder og udfordringer, de så i forhold til yderligere at accelerere virksomhedernes bæredygtige omstilling. Rapporterne indgik som en del af de studerendes eksamener og blev præsenteret for et panel af fagfolk, ØICC og de 24 medvirkende virksomheder. Her fik de studerende og virksomhederne mulighed for at gå i dialog omkring resultaterne, og diskutere hvordan de kunne styrke deres arbejde med bæredygtighed fremadrettet.

Kortlægningen, særligt af muligheder og udfordringer, viste sig at være en værdifuld indsigt for virksomhederne. Ikke mindst i forhold til at få en fælles dialog på tværs af Ørestad om, hvor det giver mening at handle hver især, og hvor der er synergier, som gør det mere fordelagtigt at indgå i større alliancer omkring fælles udfordringer.

KONTAKT

For mere information om projektet, kontakt os på info@oicc.dk.